Спират взривните работи на Марково тепе
Спират взривните работи на Марково тепе / netinfo

Да бъдат спрени взривните дейности, свързани с изграждането на Мол-център на Марково тепе, разпореди зам.-кметът по сигурността Димитър Цветков. Като мотив за спирането на взривните дейности се изтъква получено писмо в общината от директора на полицейската дирекция комисар Ангел Рангелов, в което се казва, че до полицията и Районната прокуратура са подадени множество сигнали и жалби свързани с недоволството на гражданите от сондажните и взривните дейности по обекта.

Проектът се реализира от софийска фирма. След направена проверка полицията е констатирала пълната редовност на документите и разрешителните на фирмата, но са констатирани редица случаи на счупени прозорци и керeмиди на околните сгради.

Зам.-кметът Димитър Цветков изиска от софийската фирма да представи инженерни и сеизмични разчети, както и обосновка на приетия от Общински съвет нов проект за допълнително застрояване при дълбочина 14 метра. Припомням, че първоначалната дълбочина на сградата трябваше да бъде 9 метра, но тя бе променена, за да стане сградата по-ниска, а в подземните нива да се изградят паркинги.