Спипаха среднощен крадец, пласирал стоката на Руския пазар
Спипаха среднощен крадец, пласирал стоката на Руския пазар / Снимка: Виктор Кадири

50-годишен криминално проявен е бил арестуван с голямо количество български документи за самоличност на граждани от Пловдив. Документите, които най-вероятно са фалшиви, са били намерени при рутинна проверка на лек автомобил "Фиат Типо", управляван от задържания пловдивчанин.

При претърсване в квартирата му на ул."Персенк" полицаите са иззели гривни, колиета, брошки и пръстени от бял и жълт метал, мобилен телефон, мъжки портфейл, дамски портмонета, медицински комплект за диабетици, голямо количество слънчеви очила и очила с диоптри.

Заподозреният  признал,  че намерените в колата и жилището му вещи са били откраднати от различни домове в Пловдив. Обикновено той извършвал кражбите в тъмната част на денонощието, като влизал в апартаментите през незаключени врати в присъствието на спящите собственици. Отнетите вещи продавал на Руския пазар в Пловдив в неделните дни.

Мъжът е задържан в ареста за 24 часа. Той  е осъждан за кражби на домове и след излежаване на тригодишна присъда през март тази година е бил освободен от затвора.