/ МВР Шумен
Арестуваха 39-годишен лихвар от карловското село Христо Даново, съобщиха за DarikNews от пресцентъра на пловдивската полиция. Арестът е извършен при специализирана полицейска операция на полицията в селото вчера, уточниха от дирекцията.

Полицаите са задържали трима мъже в ромската махала в карловското село, като и тримата са се занимавали с лихварска дейност. Лидер на групата бил 39-годишният Ангел Ангелов по прякор Голямата глава.

По време на операцията са извършени обиски в 4 жилища и 4 автомобила. У Ангелов са открити 86 хиляди лева, които са иззети, както и банкови карти, бележки от транзакции и банкови извлечения, а също - списъци с имена на хора, на които са давани заеми. В списъците срещу всяко име била посочена сумата, която е взел в заем от лихварите. По непотвърдена информация заемите са давани срещу около 40% лихва. 

4-те леки автомобила също са били иззети от полицията.

Тримата лихвари са арестувани по Закона за МВР за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, очаква се днес прокуратурата да излезе с още информация по случая.