/ МВР
Специализирана полицейска операция се провежда в населени места от Община Карлово.

Акцията се провежда от седем екипа на Районното управление на МВР-Карлово и пет екипа жандармерия по разпореждане на директор ОД на МВР-Пловдив, съобщиха от пресцентъра на полицията, съобщиха от МВР.

Акцията е насочена към цялостното обезпечаване на обществения ред и сигурност, безопасността на движението и противодействие на конвенционалната престъпност на територията, обслужвана от районното управление.

Полицейска акция на „Струма“: Шестима нарушители заловени за час (СНИМКИ/ВИДЕО)

Проверяват се търговски обекти, заложни къщи, автоморги и физически лица съвместно с представители на РИОСВ, БАБХ, НАП и ДГС-Карлово. В обхвата на операцията влизат градовете Карлово, Калофер, Сопот и Баня и селата Розино, Христо Даново, Столетово, Кърнаре, Певците, Иганово, Анево, Васил Левски, Ведраре, Бегунци.

До 14:00 часа са проверени седем адреса, шест търговски обекта, 139 души и 85 моторни превозни средства. За констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата са издадени 27 глоби с фиш и са съставени два акта.

Други пет акта са по Закона за българските лични документи. Десетима водачи са изпробвани с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества. Двама души са предупредени с протоколи.

В рамките на полицейските действия е започнато разследване за незаконно притежание на боеприпаси от жител на село Христо Даново, който е задържан за 24 часа. Със същата мярка е и мъж от Баня, срещу когото се води бързо производство за притежание на наркотици.

Срещу жена от Баня се води предварителна проверка за престъпление с акцизни стоки без бандерол. Междувременно на адрес в същия град е открита и незаконно съхранявана дървесина, за което е съставен акт за административно нарушение от служители на ДГС.
БТА