/ /iStock
Шофьорът, който в края на месец май след гонка с полицейски служители бе хванат да управлява автомобила си с наличие на наркотици в кръвта, бе осъден на една година затвор днес след споразумение с прокуратурата.

Подсъдимият Милко Узунов е с няколко предходни осъждания и в момента живее в Германия, където работи като шофьор.

Днес Узунов се признат за виновен и пожела по-лек режим от съда, като сподели, че е на прага от създаване на семейство и по тази причина иска да излезе по-бързо на свобода.

Той е обвинен, че на 26 май в град Пловдив е носил наркотици, както и че е шофирал след употреба на амфетамин, тетрахидроканабинол и морфин.

Узунов има повдигнато обвинение е и затова, че е попречил на полицаи да изпълнят задълженията си и не е изпълнил разпореждането да преустанови шофирането на автомобила си.

Тези му действия са накарали автопатрул да го преследва по улиците на града. След гонка той е спрял, слязъл е от автомобила и побягнал.

При задържането му е оказал съпротива, като се е дърпал, бутал и удрял полицаите. С тези си действия е причинил лека телесна повреда на един от тях.

Районен съд Пловдив осъди Милко Узунов на една година затвор и глоба в размер на 2 хиляди лева. Той бе лишен от право управление на МПС в срока на присъдата. 

Постоянният му арест бе прекратен и веднага влезе в сила присъдата му за лишаване от свобода.
Агенция "Фокус"