Трима французи пострадаха в катастрофа на Е-79
Трима французи пострадаха в катастрофа на Е-79 / Снимка: Дарик, архив
16-годишно момче е в болница след катастрофа, предизвикана от неправоспособен водач в неделя, съобщиха от полицията в Пловдив. Около 23.35 часа в село Йоаким Груево лек автомобил “Мерцедес” навлязъл в лентата за насрещно движение и се сблъскал челно с лек автомобил “Фиат”. Под лекарско наблюдение е 16-годишния пътник от първия автомобил. Медицинска помощ е оказана на 24-годишната шофьорка на втората кола и неин спътник на същата възраст.

При проверката е установено, че 54-годишният пловдивчанин, който управлявал “Мерцедес”-а, е с влязло в сила наказателно постановление от декември миналата година. На двамата водачи е взета кръвна проба за алкохол. Работата по случая продължават служители от РУ – Стамболийски.

Шофьор е пострадал при пътен инцидент вчера между Пловдив и Пещера, съобщиха още от ОД на МВР. Сигналът е подаден след 7 часа. На място служители на РУ – Стамболийски установили, че поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол лек автомобил “Фолксваген” излязъл извън пътното платно и попаднал в нива. В болница за лечение е настанен 34-годишният водач от село Йоаким Груево. Взета му е кръвна проба за алкохол.