Санкционират снегопочистващите фирми в Смолян
Санкционират снегопочистващите фирми в Смолян / община Смолян

"Ще има санкции за снегопочистващите фирми", категоричен е кметът на Смолян Николай Мелемов. Градоначалникът е получил много сигнали от граждани за непочистени улици и лично той е направил проверка през почивните дни за състоянието на пътната мрежа. Днес сутринта комисия от общината също направи инспекция. Тепърва ще се уточняват, кои фирми и с колко ще бъдат глобени, но ще има сериозни глоби, категорични са от общинската администрация.

Санкционират снегопочистващите фирми в Смолян
netinfo
"На територията на града улиците са проходими. Поради ниските температури в момента се опесъчават и осоляват. Обръщам се отново с призив към гражданите да преместят паркираните моторни превозни средства от пътната и уличната мрежа, защото се възпрепятства работата на снегопочистващата техника", коментира още кметът Мелемов.

Санкционират снегопочистващите фирми в Смолян
netinfo
Съгласно заповедта му ръководителите на държавни и общински ведомства, фирми, собственици и наематели на търговски обекти трябва да почистват от снега прилежащите тротоари, подходи към сградите, пешеходни зони, стълбища и площадки. Почистването да се извърши така, че да не се натрупва сняг в обсега на автобусните спирки, входове на гаражи и подходи към пешеходни пътеки. Гражданите и домоуправителите се задължават да организират почистването на тротоарите, стълбищата и площадките около домовете си.

Според метеорологичната прогноза тази вечер и утре се очакват още обилни снеговалежи.