Мартеници украсиха площад Стефан Стамболов
Мартеници украсиха площад Стефан Стамболов / Искра Койчева, Дарик Пловдив
С мартеници украсиха площад "Стефан Стамболов" ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, майсторите от колектива за национална шевица и орнаментика „Росица Чуканова“ и представители на пловдивските читалища. Част от "копчетата" вече са "облечени"  в червено и бяло, а на пейката в близост до дървото, което беше украсено с мартенички по повод 1 март, са "поседнали" Пижо и Пенда, които се превърнаха в атракция за минувачите. 

Пижо и Пенда красят входа на Община Пловдив 
Искра Койчева, Дарик радио Пловдив

Да се снима с тях не пропусна и кметът Иван Тотев, който  поздрави пловдивчани с Баба Марта и им пожела здраве и късмет. 

Кметът Иван Тотев се снима между Пижо и Пенда 
Искра Койчева, Дарик радио Пловдив

Майсторите от колектив за национална шевица и орнаментика „Росица Чуканова“ към НЧ „Алеко Константинов – 1954“ в Пловдив направиха демонстрация за изработване на оригинални мартеници. 

Майсторите от колектив за национална шевица и орнаментика Росица Чуканова към НЧ Алеко Константинов  1954 в Пловдив направиха демонстрация за изработване на оригинални мартеници. 
Искра Койчева, Дарик радио Пловдив

Представители на всички читалища в града под тепетата раздадоха на пловдивчани и гостите на града мартеници, изработени специално за празника.

В галерия „Занаяти“ пък на ул. „ Д-р Вълкович“ 3 може да се види прекрасната изложба – базар на ръчно изработени мартеници - уникати от членовете на Регионална занаятчийска камара в Пловдив.