Ремонтът на Синдикалния дом започва с месец закъснение
Ремонтът на Синдикалния дом започва с месец закъснение / netinfo
Гръцката фирма “Актор България” ще получи строително разрешение за ремонт и реконструкция на Синдикалния дом в Пловдив до 1 август, а строителните работи ще започнат най-рано 10-15 август, съобщи в предаването на Дарик кафе главният инженер Пейчо Михов от Дирекция „Строителство, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура” към Община Пловдив.

Срокът за първия етап от ремонта, който е 30 календарни месеца, започва да тече след предаване на строителната площадка, уточни Михов.

Никос Хаджитеодосиу, пълномощник на гръцката фирма изпълнител, съобщи за Дарик, че на среща между представители на Общината и фирмата изпълнител утре ще бъдат направени последните уточнения преди заседанието на експертния съвет и издаването на разрешителното за строеж.

С над един месец закъснява началото на реконструкцията на Градския дом на културата, заради неодобрение на идейния проект, който е върнат за доработване. Според договора подписан през октомври 2007 година между гръцката фирма „Актор” и община Пловдив, фирмата изпълнител е трябвало да представи проекта до края на март и да получи строително разрешение до началото на юни т.г.

Реконструкцията на Синдикалния дом, чийто първи етап ще продължи 2 години и половина, предвижда той да бъде преусторен в модерен център за изкуства, с 2 многофункционални зали, конгресен център и подземен паркинг. Общата стойност на реконструкцията надхвърля 42,3 млн. лева без ДДС.

Чуйте какво каза пред Дарик радио Никос Хаджитеодосиу от рикачения звуков файл