/ Дарик Пловдив
Истински рекорд отчитат родилните домове в Пловдив
100070
Истински рекорд отчитат родилните домове в Пловдив
  • Истински рекорд отчитат родилните домове в Пловдив
Истински рекорд отчитат родилните домове в Пловдив. Само за последния месец в града на тепетата в родилните отделения са се появили над 400 бебета.

"Раждаемостта в Пловдив за последните две години е скочила с 20%, отчитат лекарите. Основната причина за бейби бума е това, че младите хора имат желание да създават големи семейства", казва психологът София Щерева.

Малчугани от СУ "Черноризец Храбър" с концерт в помощ на неонатологията в УМБАЛ-Пловдив

"Друга тенденция е, че напоследък раждат не млади момичета, а жени над 35 години", казва акушер-гинекологът д-р Мария Миланова. Според нея, намалява и броят на децата, които се раждат с увреждания.
 

Рекорд на бебета в Пловдив
Дарик Пловдив

Отскоро лампите в пловдивския арт квартал „Капана” известяват за всяко новородено в града. Уличното осветление е свързано с четирите най-големи родилни домове в Пловдив. Когато се роди бебе, лампите започват да примигват и да променят силата си на светене.

Коледен базар в помощ на недоносените бебета от УМБАЛ-Пловдив

Чрез проекта на Алберто Гарути, добрите новини стигат до все повече хора и те се усмихват, мислейки си за детето, което е поело първата си глътка въздух точно в този момент. Виктория и Тодор са сред щастливите родители на новородено в последните дни.

Рекорд на бебета в Пловдив
Дарик Пловдив


Те са оптимисти и мислят за следващо бебе, и са на мнение, че финансовият недостиг не трябва да е мотив младите семейства у нас да се отказват да имат дете.

Чуйте повече в звуковия файл: