Реанимират идеята  за подземни паркинги с игрища в училищните дворове
Реанимират идеята за подземни паркинги с игрища в училищните дворове / netinfo
Игрища с изкуствена тревна настилка да има в дворовете на 4 училища, предложи на днешния Консултативен съвет при председателят на Комисията за младежки дейности и спорт Александър Линков. Идеята предвижда обектите да се отдават дългосрочно под наем, който да бъде съобразен с обема на инвестицията.

Игрищата да се ползват безплатно от съответните училища през учебно време, а извън него – от външни лица, срещу такса. Има възможност и за реализация на пространството под игрищата, като се използват за подземни паркинги.

Според Линков, най-подходящите училища за тази цел са СОУ „Климент Охридски”, хуманитарната гимназия „Св. св. Кирил и Методий”, едноименното училище в квл „Смирненски” и СОУ „Паисий Хилендарски”.

Идеята е изкуствената настилка да бъде с размер 38-16 метра, да има електрическо осветление и ажурна ограда на височина 4-5 метра.

Подобно предложение за паркинги под училищните дворове и игрища над тях бе внесено в Общинския съвет през миналия мандат, но срещна лют отпор на родители, деца и учители.