Разярен психичноболен вилня с нож, тесла и камъни. Сред пострадалите има и деца
Разярен психичноболен вилня с нож, тесла и камъни. Сред пострадалите има и деца / dariknews.bg

53-годишен мъж, въоръжен с тесла и нож е вилнял из Пловдив и e наранил няколко души, съобщиха от полицията. Малко след 15.30 часа в подлеза на Централна гара на бул."Христо Ботев" непознат мъж, с прошарена коса и мръсни дрехи, влязъл в златарски магазин с тесла в ръката. Без конкретна причина нападателят размахал теслата и се опитал с тъпата й част да удари 51-годишния продавача в главата. Веднага след това избягал в неизвестна посока, като оставил хладното оръжие в магазина.

Половин час по-късно в полицията постъпил нов сигнал, че в магазин на ул."Иван Вазов" нахлул побеснял мъж, който нанесъл удари с нож по ръката и в областта на гръдния кош на 23-годишната продавачка. След като се появили хора в магазина, разяреният мъж избягал.

Десетина минути след това, отново на ул."Иван Вазов", минавайки покрай 30-годишен пловдивчанин, агресивният мъж го ударил силно по челото и побягнал в посока ул."Авксентий Велешки". На същата улица непознатият ударил по главата и 19-годишно момиче от Кърджали с торба, пълна с камъни, като се смеел на висок глас.Една от най-големите улици в Пловдив буквално е пропищяла. Пострадали са десетки хора сред тях и деца. По думите на потърпевши и очевидци случилото се е приличало на касапница.

 /Чуйте от прикачения звуков файл/

След акция на полицията опасният мъж бил заловен при Градската градина в Пловдив. Установено е, че нарушителят е с психично разстройство и е оставен за лечение в Клиниката на Окръжния психиатричен диспансер в Пловдив.

Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура Пловдив. Потърпевшите искат засилена охрана на улицата.

Пострадалите са пуснали жалби на полицията, изкарали са си и медицинско. Те обмислят подписка, тъй като се страхуват за живота си. Потърпевшите искат засилена охрана на улицатал.