Районните кметове влизат в кабинетите до вторник
Районните кметове влизат в кабинетите до вторник / netinfo
Всички новоизбрани районни кметове ще встъпят в длъжност в понеделник, с изключение на кметството в “Тракия”, където Гиньо Матев ще бъде въведен във вторник от предшественика си и вече кмет на Пловдив Славчо Атанасов. Веднага след днешната си клетва заедно с кмета и общинските съветници, избраните с пряк вот наместници декларираха, че ще спазят предизборното си обещание поне по 1 час всеки ден да приемат граждани.

С първата си заповед ще удължа с един час работното си време, каза пред Дарик кметът на Южен Александър Колев.

Колегата му от “Централен” Райна Петрова няма да фиксира часове за прием, но няма да връща нито един гражданин, когато е в кметството. Петрова заяви, че е готова със свой екип за всеки от отделите в районната администрация, но в началото ще даде шанс на всички професионалисти и няма да прави промени.

Със свой екип в “Западен” ще влезе новият кмет Здравко Димитров, призна самият той, но отказа да посочи имена.

Гиньо Матев ще запази екипа на Славчо Атанасов в Тракия, но ще трябва да попълни и овакантените места на хората, които ще отидат на работа в общината. Матев ще има два часа прием за граждани всеки ден – от 11 до 12 и в извънработно време – от 17 до 18 ч.

Атестации за работата на отделите през последната половин година предстоят в “Източен”, каза новият кмет Иван Тотев. Едва тогава той ще преценява има ли нужда от кадрови проблеми. По неофициална информация на Дарик, заместник – кмет ще бъде бившият директор на социален дом и специалист по малцинствените проблеми Петър Петров. Разговори с “Градски транспорт” за възстановяването на автобусна линия №5 и тролейбус № 19 са в графика за първия работен ден на кмета на “Източен”.