награди туризъм Пловдив
награди туризъм Пловдив / netinfo
„Дефиле на младото вино“ грабна приза за най-оригинално събитие в бранша през 2016 г.
Победителите в първите годишни награди на Община Пловдив за постижения в туризма бяха отличени на официална церемония в четвъртък вечерта. Конкурсът се организира за първи път и целта му е да отличи най-високите постижения в областта на бранша, както и да стимулира по-нататъшното му развитие в града. Медиен партньор на събитието е Дарик.

Призовете, под формата на плакети, бяха раздадени в пет категории. Най-оспорвана беше битката за „Най-оригинално събитие в областта на туризма". Тук победител стана фестивалът „Дефиле на младото вино“, а наградата от зам.кмета по култура Амелия Гешева прие председателят на Съвета по туризъм Любозар Фратев.

Първите годишни награди за туризъм раздадоха в Пловдив
Искра Койчева, Дарик Пловдив

В този раздел избора се осъществи посредством анкетни проучвания.  Призът за второто място отиде при „Нощ на музеите и галериите“, а „Празници на Стария град“ и „Есенен панаир на занаятите“ си поделиха третото място.

Две първи награди бяха присъдени в категорията „Най-оригинален  нов туристически продукт за град Пловдив“.

В категорията „Любимо заведение“  бяха раздадени 10 плакета. Победителите бяха избрани чрез онлайн гласуване от пловдивчани.  Отличени бяха 4 заведения в „Централен“  и по едно в останалите райони на града.

В „Най-висока заетост на легловата база от клас А“ и в „Най-висока заетост на легловата база от клас Б“ първите трима наградени в двата раздела бяха определени на база статистическите данни  за реализирани нощувки, предоставени от Националния статистически институт (НСИ). 

На церемонията по награждаване на отличените присъстваха кметът Иван Тотев, председателят на ОбС Савина Петкова, съветници  от местния парламент, представители на туризма, организатори на фестивали и събития, гости.

Първите годишни награди за туризъм раздадоха в Пловдив
Искра Койчева, Дарик Пловдив