Променени маршрути на влакове заради двуседмичен жп-ремонт
Променени маршрути на влакове заради двуседмичен жп-ремонт / netinfo
Изменения в разписанията на три пътнически влака по направленията Карлово - Златица, Карлово - Пловдив и Хисар - Долна Махала се налагат заради ремонтни дейности по железния път в участъка от Подбалканската железопътна линия между гарите Долно Камарци и Мирково. Работата по линията започват днес и ще продължат до 7-ми ноември, съобщават от Национална компания “Железопътна инфраструктура”.

През този период по обиколен маршрут в участъка между София и Карлово ще се движат двата ускорени бързи влака „Чайка”, които пътуват между София и Бургас, два бързи влака също между София и Бургас и два нощни бързи влака между София и Варна. В участъка между София и Карлово тези влакове ще пътуват през Пазарджик и Пловдив, вместо по обичайния си маршрут през Копривщица.

До 26-ти септември ще са в сила и временните промени в движението на някои влакове между Дряново и Царева ливада заради ремонтните дейности по железния път в участъка между двете гари. 4 пътнически влака ще продължат да се движат по съкратен маршрут.