Пътна полиция
Пътна полиция / Дарик архив
„Живей безопасно“ – това е мотото на състезанието-викторина, което ще се проведе от 11.00 часа в Дом на културата “Борис Христов”. Събитието бележи началото на лятната ваканция и е заключителен етап на Националната програма “Работа на полицията в училище”. Участие в него ще вземат шестокласници от основните училища „Васил Петлешков“, „Екзарх Антим І“, „Княз Александър І“, „Димитър Талев“, „Райна Княгиня“ и „Св. Климент Охридски“ (последното е в Хисаля), както и средните „Христо Г. Данов“, „Софроний Врачански“ и „Пейо Яворов“.

В рамките на два часа учениците ще премерят сили, ще се забавляват и печелят награди, подпомогнати от служители на Областната дирекция на МВР. Основните теми във викторината са свързани с познания за полицейската професия, възможностите за реагиране в опасна ситуация, начините за предпазване от престъпления, сред които и в интернет пространството.

Като част от програмата са включени изпълнението на вокална група “Сладурана джуниър” при ОУ “Княз Александър І“ и кратка пиеса от ученици в Национална гимназия за сценични и екранни изкуства.

Официални гости се очаква да бъдат представители от Главна дирекция “Национална полиция”, Регионално управление “Образование” към МОН, Общинска и местни комисии за борба с противообществените прояви.