туристическо изложение в Берлин
туристическо изложение в Берлин / netinfo
Община Пловдив се представя изключително успешно на провеждащото се в момента в Messe Berlin, Международно туристическо изложение ITB-Берлин 2018. 

туристическо изложение в Берлин
netinfo

В туристическата борса, която е една от двете най-големи в Европа, България участва за 50-ти път. Германия е в топ 3 на водещите пазари за входящ туризъм за България. През 2017 г. германските туристи у нас са повече от 870 хил. и нарастват с 5,3 на сто спрямо година по-рано. В периода на изложението 7 - 11 март 2018 г, Община Пловдив има свой собствен рекламно-информационен деск в рамките на Националния щанд на България, заедно с представители на туристическия бранш и на общините Варна, Бургас и Самоков. 

туристическо изложение в Берлин
netinfo

Представянето на Пловдив е ориентирано към разкриването на нови възможности и акценти в туристическия продукт на града, с фокус върху културно-историческия туризъм. На щанда желаещите могат да получат информация за новите забележителности на Пловдив - Улицата на занаятите и къща Клианти в Стария град. Голям е интересът на посетителите към квартала на творческите индустрии "Капана", както и към богатия и разнообразен списък на многобройните събития от Културния календар на Пловдив.

туристическо изложение в Берлин
netinfo

Особено внимание още в първите дни на изложението предизвика и предстоящото X-то юбилейно издание на Международната среща по туризъм, която се организира от Община Пловдив. Тази година акцентът в програмата й ще бъде насочен към представянето на археологическите разкопки и реставрацията на мозайки.

туристическо изложение в Берлин
netinfo

Общо през миналата 2017 година в ITB Берлин са участвали над 10 000 изложители от 180 държави. Посетителите са били 160 хил., от които 100 хил. са професионалистите. Прогнозите на организаторите са, че през тази година форумът ще привлече още по- голям интерес и това е един от начините България и респективно град Пловдив да се рекламират като туристическа дестинация, не само през германските професионалисти и любители, но и пред представители на държави от цял свят.