ПРЕДАЙ НАТАТЪК: Безплатни консултации за монополите предлагат от ДНЕС
ПРЕДАЙ НАТАТЪК: Безплатни консултации за монополите предлагат от ДНЕС / dariknews.bg
ПРЕДАЙ НАТАТЪК: Безплатни консултации за монополите предлагат от ДНЕС
45832
ПРЕДАЙ НАТАТЪК: Безплатни консултации за монополите предлагат от ДНЕС
  • ПРЕДАЙ НАТАТЪК: Безплатни консултации за монополите предлагат от ДНЕС

35 граждански сигнала са постъпили в пловдивската приемна на сдружение ДНЕС от края на април до началото на октомври. Това съобщи в ефира на Дарик Георги Георгиев - член на местния координационен съвет на организацията. На 25 души е била дадена безплатна правна консултация по различни въпроси, свързани с монополистите - мобилни оператори, ЕВН, ВиК и някои банки. Тенденцията е сигналите да зачестяват, увери Георгиев.

ДНЕС работи за създаването на гражданско общество в България. Целите му са да бъде ефективен граждански коректив на поведението на политици и управляващи, както и да възроди ценности като патриотизма, почтеността, семейството и образованието. Георгиев уточни, че предстои откриване на нови временни приемни, както и изграждане на експертни съвети.

Миналата година движението организира инициативата „Срещу произвола на монополите". Събрани бяха над 730 000 подписа, които бяха внесени в Народното събрание. Проведена е и среща с шефа на ДКЕВР - Ангел Семерджиев. Към момента няма отговор на въпросите и исканията на ДНЕС от компетентните органи. Заведени са 3 съдебни дела, които към момента не са приключили.

Други сигнали на граждани, които са постъпвали в приемната на движението, са за въвеждане на синя зона в Капана, удължаване работата на уличното осветление, лошото състояние на спирките, „избирателната" дейност на паяците, недостатъчния брой спортни площадки, недостатъчно качественото миене на улиците.

Приемното време на пловдивския екип на ДНЕС е всеки вторник от 9 до 11 часа и всеки четвъртък от 15 до 17 часа на адрес бул. „Руски" 15. Телефонът за контакти е 032/ 59 71 58, а електронната поща: dnes_plovdiv@abv.bg

Чуйте цялото интервю с Георги Георгиев в прикачения звуков файл.