Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста мъжа и жената, които бяха заловени да превозват 23-ма мигранти в линейка. Двамата бяха хванати в село Труд, след като изоставиха превозното средство и опитаха да избягат от преследващите ги полицаи, предаде NOVA.

Мъжът е осъждан четири пъти - основно за шофиране в нетрезво състояние и без книжка. Според съда двамата каналджии могат да се укрият или да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати на свобода.

Разкриха подробности за случая с мигрантите в линейка (ВИДЕО)

Те са 31-годишен мъж и жена на 29 години. Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 22 април в село Труд, в съучастие са подпомогнали 23 чужденци - граждани на Афганистан, всички мъже, като трима от тях са под 16 години, да преминават през страната.

Мъжът е привлечен като обвиняем и за това, че в землището на село Войводиново - на автомагистрала „Тракия“, км 132, в посока към София, е пречил на полицейски служители, да изпълнят задълженията си по извършване на проверка, като не е спрял на подадени сигнали и предприел активно бягство чрез увеличаване на скоростта.

Повдигнаха обвинение на мъжа и жената, превозвали мигранти в линейка

Извършват действия по разследването. Предстои Районен съд да насрочи заседание по искането на прокуратурата. Припомняме, че мъжът е осъждан четири пъти - за шофиране след употреба на алкохол и липса на свидетелство за управление на МПС. Съучастничката му не е криминално проявена. 

Линейката по талон и регистрация продължава да се води специализиран превоз. Тази година собствеността ѝ е прехвърлена на дружество, което се занимава с автомобили, а след това на трето дружество, което не извършва медицински услуги.

Мигрантите са качени на територията на Област Стара Загора, като е трябвало да бъдат превозени до границата ни със Сърбия. Всеки е платил различна сума - около 5000 евро на човек.