Ботев Пловдив
Ботев Пловдив / botevplovdiv
Засилени мерки за сигурност въвежда пловдивската полиция във връзка с футболната среща между Ботев и ЦСКА-София. Мачът ще се играе от 20.15 ч. тази вечер на стадиона на спортен комплекс “Ботев 1912“ в квартал „Коматево“.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за недопускане на инциденти на територията на града. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона. От сборните пунктове по маршрутите им на придвижване феновете на двата отбора ще бъдат съпроводени от полицейски екипи. Възможно е да бъде въведена временна реорганизация на движението по ул. ”Коматевско шосе” и ул. ”Захаридово”, в отсечката до кръстовището с ул.”Драговец”.

За да бъде избегнато струпване на желаещи да гледат мача, вратите на спортното съоръжение ще бъдат отворени в 17.30 ч. На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение служителите на реда ще извършват щателни проверки на посетителите.

Няма да бъдат допускани лица под въздействието на алкохол или наркотици, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител. Притежатели на забранени предмети ще бъдат отвеждани и задържани в най-близкото районно полицейско управление.

От полицията призовават феновете да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда. Нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.