/ ОДМВР-Пловдив
Екипи на жандармерията и полицията ще осигуряват безопасността на пловдивчани по време на коледните и новогодишни празници. Въоръжените патрули са разположени на местата, където има струпване на много хора - около моловете и останалите по-големи търговски комплекси, жп-гарите, автогарите, както и в централната градска част, съобщи днес пред журналисти началинкът на "Охранителна полиция" под тепетата комисар Виктор Празов. По думите му на територията на всяко районно управление са обособени КПП с 24-часов режим на работа. Т

Мерките вече са в сила от няколко дни. Полицейски екипи има също на входно-изходните артерии на  Пловдив и  всички големи градове и села в областта. Създадена е организация за осигуряване безопасността на движението по пътищата в дните с интензивен трафик преди, по време и след празниците.

Засилени мерки за сигурност в Пловдив за 22 септември и почивните дни

Проверките ще бъдат в две направления - по линия на охранителна и на пътна полиция. Охранителна полиция ще следи за организацията на обществения ред. Ще се проверява криминалния контингент, ще се следи сигурността на децата на обществени места при организацията на концерти и прояви с тяхно участие. Ще бъдат проверявани също нощните клубове и ресторанти заради рисковете от възникване на конфликти при употреба на алкохол.

Ръководството на полицейската дирекция в Пловдив е провело срещи с представители на охранителните фирми, които охраняват част от търговски обекти и банки, като целта еда се засили сигурността покрай празничните дни.

Проверяващите от сектор „Пътна полиция“ прък ще следят трафика и за изрядността на шофьорите. Ще се следи за скорост, употреба на алкохол и наркотични вещества. Сформирани са множество екипи, които ще работят денонощно, за да се осигури нормалното протичане на почивните дни.

От дирекцията уточниха също, че в тъмната част на денонощието полицейските автомобили ще се движат с включена светлинна сигнализация.