Починалото бебе от Смолян е умряло от вродено заболяване
Починалото бебе от Смолян е умряло от вродено заболяване / netinfo
Лоши условия на живот и вродено заболяване са причината за смъртта на 45-дневното кърмаче от Смолян, чийто труп полицаите откриха вчера в смолянския квартал „Устово”. Това каза пред Дарик радио говорителят на Окръжна прокуратура Смолян – Даниела Ангелова.

Майката е 16-годишно момиче, което е живеело на семейни начала в Пловдив с 20-годишния баща. Техни близки са сигнализирали за смъртта на момченцето, което било на гости с родителите си при роднини на непълнолетната майка. Така от прокуратурата опровергаха информацията в полицейския бюлетин, че детенцето е било захвърлено.

Аутопсията установила, че починалото момченце е страдало от Синдром на Даун. То е било лекувано и от възпаление на бронхите в болница в Пловдив. Прокуратурата в Смолян все още няма информация дали момченцето е записано в регистри при раждането, тъй като то е родено в пловдивска болница.

По непотвърдена информация, родителите са от малцинствен произход и са живеели заедно с бебето в барака в краен квартал, където няма жилищни сгради.