Пловдивска компания бе избрана за Доставчик на аутсорсинг услуги на 2015г.
Пловдивска компания бе избрана за Доставчик на аутсорсинг услуги на 2015г. / NOA

За първи път българска компания е избрана за „Доставчик на аутсорсинг услуги на годината” от Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания (NOA).

Отличието е връчено на българската компания ScaleFocus, която има офис в Пловдив и реализира силен ръст на бизнеса и инвестициите си във Великобритания през 2015. Родната фирма се конкурира за престижната награда с фирми от Великобритания, Индия и САЩ.

Тази награда е изключително признание за качеството и потенциала на нашите услуги и ни нарежда сред най-добрите ИТ аутсоринг и консултантски компании във Великобритания. Отличието ще помогне на ScaleFocus да продължава да разширява бизнеса си на британския пазар, но едновременно с това ще допринесе за добрия имидж на страната ни и на всички български компании на Острова, коментират от ScaleFocus.

Обединеното кралство е вторият по големина пазар за българските компании в областта на високите технологии. High-tech IT аутсорсингът е един от потенциалните сектори, в които има възможност да се засилят икономическите контакти между двете държави.

На същата церемония България беше избрана за „Аутсорсинг дестинация на годината” за 2015 г. от Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания (NOA). Страната ни спечели високото отличие в конкуренция със Словакия, Южна Африка и Шри Ланка.

ScaleFocus е българска high-tech IT компания с офиси в Пловдив, София, Лондон и Мюнхен, и с клиенти в 16 държави от Европа, Северна Америка и Азия. В компанията работят близо 250 ИТ специалисти. През 2015 година, компанията получи много международни признания за качеството на изнесените услуги, растеж, организацията на бизнеса и специализация в нишови технологии.