/ Агенция "Митници"
49-годишна пловдивчанка сяда на подсъдимата скамейка заради близо 100 кг контрабанден тютюн, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив. Срещу нея е внесен обвинителен акт в Районния съд под тепетата за държане на акзицни стоки без бандерол. 

Предадоха на съд жена, държала цигари без бандерол

На 1 ноември жената била арестувана от полицията, след като в багажника на автомобила й униформените открили 99,5 кг тютюн на обща стойност над 16 700 лв. Същия ден тя купила от друг човек нарязания контрабанден тютюн, който бил предназначен за лула и цигари. Тютюнът бил натъпкан в 10 найлонови чувала. За да го пренесе, пловдивчанката отишла до дома на своя приятелка в Пловдив. Тъй като приятелката й спяла, жената натоварила чувалите в багажника на колата й, марка "Форд Фокус". Двете жени често си разменяли колата. 

От началото на годината: Иззети са над 9 750 000 къса цигари при проверки на „Капитан Андреево”

На място обаче пристигнали полицаи от Трето РУ и при проверка открили десетте чувала с безакцизен тютюн. Униформените иззели контрабандната стока.

Според изготвената физико-химическа експертиза тютюнът можел да се използва за пушене без допълнителна индустриална обработка, тъй като е бил обработен предварително.

Откриха близо 99 000 къса цигари, укрити в товарен автомобил на "Капитан Андреево"

Пред разследващите жената си признала вината и казала, че съжалява. Тя е с мярка за неотклонение „подписка“. Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи заседание по делото.