Пловдив, градът, в който Северът е Юг
Пловдив, градът, в който Северът е Юг / снимка: Димитър Владимиров, Дарик радио Пловдив

Една от новите светещи карти на туристическите маршрути в Пловдив, която бе открита преди дни от кмета Иван Тотев, е пълна с грешки, установи репортерска проверка на Дарик.

В информационната карта, намираща се до „копчетата“, има допуснати грешки, както във варианта на български език, така и в този на английски.

Най-фрапантна неточност, допусната в картата, описана на български език, където поставеният компас е с объркани посоки. Според информацията от табелата, Главната улица е в северната част на града, а Пешеходният мост води към южната част на Пловдив.

Пловдив градът в който Северът е Юг
netinfo

В английския вариант на туристическата карта пък, Бунарджика е отбелязан като забележителност №4, но описание за него в легендата липсва.

Пловдив градът в който Северът е Юг
netinfo

Според информацията в легендата, знакът, който определя мястото Ви в момента би трябвало да бъде оцветен в ярко червен цвят. Вместо това обаче, обозначителният цвят е в черен цвят.

Пловдив градът в който Северът е Юг
netinfo

Предстои и на други възлови места в центъра да бъдат монтирани карти, указателни табели за историческите и културни обекти и информационни табла пред тях, бе съобщено от градоначалника, по време на откриването на туристическата карта в петък (15 май).

Общият им брой е около 100, а проектът е на стойност 60 хиляди лева.