Пловдив е град на финансовата устойчивост
Пловдив е град на финансовата устойчивост / netinfo
Пловдив е град на финансовата устойчивост
97693
Пловдив е град на финансовата устойчивост
  • Пловдив е град на финансовата устойчивост
Пловдив бе удостоен с наградата „Град на финансовата устойчивост” по време на официалната церемония на 11-то издание на класацията на Дарик радио „Най-добрият град за живеене“.
 
Призът беше връчен на зам.-кмета Георги Титюков от финансовия министър Владислав Горанов по време на събитието по отличаването на най-проспериращите градове през миналата година.

Пловдив е град на финансовата устойчивост
netinfo

"Пловдив e изключително развит град. Той е един добър пример как успешната местна власт, създавайки условия за бизнес, може да привлече и изгради сериозно равнище на брутен вътрешен продукт", заяви финансовият министър Владислав Горанов. 

През последните 6, 7 години управлението на Пловдив реализира много устойчиви политики, насочени към социално-уязвими групи, развитие на инфраструктурата, образование и т.н. Надявам се този процес да продължи с помощта на държавата и на европейските фондове и програми, тъй като те все още са необходими на общините“, каза Титюков, след като прие приза.

Бургас е тазгодишният победител в класацията „Най-добър град за живеене в България“ според слушателите на Дарик радио. Смолян е град на знанието, Сливен бе избран за зелен град, София – евро град, а Димитровград е бизнес град. Сред отличените са още Шумен, Габрово и Стара Загора.

Пловдив е град на финансовата устойчивост
netinfo

Ежегодното изследване цели да разбере къде съвременните хора се чувстват най-добре и кой град предлага добър и перспективен начин на живот.

Досега признанието най-добрият град за живеене в България са печелили Стара Загора, София, Варна, Бургас и Велико Търново.

Какво казаха финансовият министър Владислав Горанов и зам.-кметът Георги Титюков по време на награждаването на Пловдив, чуйте в звуковия файл.