Пиронкова отпадна на Откритото първенство на Австралия
Пиронкова отпадна на Откритото първенство на Австралия / снимка: Личен архив

Цветана Пиронкова приключи участието си на Australian Open, след загуба в първия кръг от третата в световната ранглиста Агнешка Радванска с 1:6,6:4,1:6. Двубоят се игра на най-големия корт в Мелбърн - "Род Лейвър Арина". Българката спечели първия гейм, но след това позволи на полякинята да вземе следващите шест поредни и да затвори сета при 6:1.

Цвети започна обещаващо втората част, като още в началото направи пробив и поведе с 1:0 след отличен пасинг шот. Пловдивчанката стана още по-агресивна и спечели втория гейм на нула. Притисната до стената Радванска показа класа и взе следващите два гейма. Цвети бързо влезе в ритъм и отново поведе след втория си пробив в мача. Двете тенисистки си размениха по още един спечелен гейм преди Цвети да спечели първото си подаване в мача и достигне до сетбол.Полякинята измъкна своето сервис подаване на 15, но в следващият гейм първата ни ракета показа целия си арсенал от завършващи удари и прати мача в трети сет.

В заключителната част Радванска поведе скоростно с 4:0 след два пробива. Цвети спечели следващия гейм, но допусна за трети пореден път в сета световната номер 3 да пробие сервиса й. Последният гейм в мача полякинята сечели своето подаване, а с това и двубоя, който продължи час и 45 минути и премина под постоянните възгласи от трибуните на българската агитка. Радванска затвърди превъзходството си в двубоите срещу Цвети, като спечели десетата си победа над българката в тринайсетте изиграни мача помежду им.