Пилето, което казва КУ
Пилето, което казва КУ / netinfo
Пилето, което казва КУ
93772
Пилето, което казва КУ
  • Пилето, което казва КУ
Един от най-популярните ни актьори от театралната сцена и телевизионния екран – Иван Юруков, ще зарадва феновете си в Пловдив с първия си моноспектакъл – “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ”. На 11-ти юни “странната птица” ще кацне за първи път в града под тепетата на сцената на лятно кино “Орфей” точно в 21.00 часа.
 
В “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” актьорът, който бе номиниран за главна мъжка роля в тазгодишните “Аскеер-и”, отново вдига високо летвата пред себе си. В моноспектакъла той представя чудесно най-различни цветни и страстни персонажи и влиза най-вече в ролята на нощния пазач, който всъщност говори с въпросното пиле.
 
На въпрос на Дарик дали следващата неделя ще чуем как пилето казва КУ, актьорът отговори шегувайки се, че на 11-ти вечерта той и публиката ще са под открито небе и най-вероятно ще чуем много пилета, които казват КУ.
 
По думите на Юруков моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизивкателство за актьора. Щастлив съм, че се реших на тази крачка и съм благодарен на хората, с които осъществихме представлението достойно, добави той.
 
Моноспектакълът е създаден по сборниците с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!” на Александър Урумов, който пише сценария. Музиката е на Михаил Шишков-баща, а самият Юруков е и режисьор на представлението.
 
Билети за представлението могат да бъдат намерени на Билетната каса пред община Пловдив, в музикалния магазин в центъра, в известна верига бензиностанции, както и онлайн. Цената им е от 8 до 14 лв.
 
Чуйте и интервюто в приложеното аудио.
  
 
Иван Юруков играе и в спектаклите на Народния театър „Майстори”, „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Идеалният мъж”, както и в „Червено” в Театър 199.
 
Освен тазгодишната номинация за “Аскеер” за главна мъжка роля в “Майстори”, до сега актьорът е номиниран за “Икар” за главна мъжка роля в „Лов на диви патици”. Има и още три номинации за “Аскеер” за „Лов на диви патици”, „Бягащи странници” и „Лекар по неволя”. Удостоен е с награда от Министерство на културата за постигнати високи творчески резултати и принос в развитието на българската култура през 2008 г.