Петко Атанасов: Опозицията е притеснена от добрите ни строителни резултати
Петко Атанасов: Опозицията е притеснена от добрите ни строителни резултати / Dariknews.bg

Да оставим хората да работят спокойно и без излишно напрежение. С тези думи зам.-кметът на Пловдив Петко Атанасов коментира изказванията на общински съветници от ГЕРБ за избраните изпълнители на обществени поръчки в града. Атанасов припомни, че критериите за всички процедури са били 3 - цени, качество и срок на изпълнение. Герберите са цитирали имена на фирми, известни в цяла България, това вреди на имиджа на тези дружества, допълни Петко Атанасов.

Тези компании работят бързо и качествено, за мен е учудващо, че точно техните имена се споменават в негативен контекст, каза още зам.-кметът. Той даде пример с ускорената работа на строителите „Драгиев и Ко" по ул. „Победа".

От 20 години не се е работило толкова много по строителството и инфраструктурата, ако има грешки, те са от претоварване, а не от некомпетентност на инженерите, подчерта Петко Атанасов. Според него опозицията е притеснена, че има реален резултат от строителните работи в града, и точно затова повдига темата за изпълнителите, без да е достатъчно подготвена.

За първи път от години и шахтите в Пловдив се чистят добре, за да ги няма наводненията, каза още Петко Атанасов. Парите за това обаче не отиват във фирма „Чистота", а при избрания по Закона за обществените поръчки изпълнител - фирма „Атлас", която пое тази дейност.