Пари и от КЦМ и от разсадници за издръжката на Ботев
Пари и от КЦМ и от разсадници за издръжката на Ботев / netinfo

Споразумение за дългосрочно сътрудничество, което включва и финансиране от порядъка на 400 – 500 хиляди лева годишно, ще подпишат ФК “Ботев” и “КЦМ 2000 груп”. Това категорично потвърди днес главният изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на КЦМ Никола Добрев. За възможността и КЦМ да налее сериозна сума в “Ботев” се заговори, след като преди месец бизнесменът Георги Гергов даде половин милион за издръжката на отбора.

Клубът може да се сдобие и с нов приходоизточник, ако община Пловдив приеме идеята на Гергов да превежда на “канарчетата” парите от бизнеса на два разсадника на 4-ти километър и до Екарисажа. Имотите с обща площ над 230 декара доскоро бяха общински, но преди месеци бяха внесени като апорт в капитала на смесеното дружество между Гергов и общината “Пълдин туринвест”, което е акционер в панаира. Идеята е сурова и тепърва ще я обсъждаме с кмета на Пловдив, но вместо в Пълдин туринвест парите могат да отиват за развието на “Ботев”, каза Гергов пред Дарик. 

 КЦМ пък е готов да подкрепи финансово клуба още от януари. Босът на металургичния комбинат Никола Добрев ще има днес нова среща с президента на футболния клуб Димитър Христолов, но намекна, че е възможно  договорът да бъде подписан още до края на тази година.

Той бе категоричен, че "КЦМ груп" ще иска строг контрол върху разходването на парите. Изпълнението на програмата за развитие на клуба ще се следи от група експерти, които се ползват с доверие в обществото, каза Добрев. Той отхвърли възможността групата или нейно дъщерно дружество да придобие акции на ПФК”Ботев”.