Пампорово очаква туристи от Балканите
Пампорово очаква туристи от Балканите / Дарик архив

През настоящият сезон в Пампорово се очертава да пристигат предимно български и балкански туристи. Хотелската база е резервирана и запълнена почти изцяло за пиковите периоди през сезона. Потокът на британски туристи се очаква да се запази на нивата от последните години, като групите от Острова съставляват около 10 процента от клиентите. В края на декември стартира чартърна програма с холандски туроператор през целия сезон.

Нов 4-седалков лифт ще започне да функционира от началото на сезона, с който капацитетът на лифтовите съоръжения в курорта достига 13 000 скиора за час. Изцяло обновена е пропускателната система на лифтовите станции. Съоръженията за изкуствен сняг са подобрени, така че се увеличава мощността на системата и възможността за заснежаване. В центъра на хотелския комплекс се монтира и ново улично осветление.

Бившият национален състезател по ски Валентин Стефанов е новият директор на Ски зоната в Пампорово, съобщи изпълнителният директор на „Пампорово” АД Мариан Беляков. Стефанов поема ръководството на екипа за управление на Ски зоната в момент, когато курортът се налага като домакин на престижни състезания в белите спортове. Предстоящият зимен сезон се очертава като добър, съдейки по записванията и резервациите към момента според прогноза на Мариан Беляков. Събитията около терористичните заплахи в Европа не се отразяват засега на очаквания поток туристи и резервациите на ваканционните групи към зимния център.