Отмениха 7 скандални заменки
Отмениха 7 скандални заменки / netinfo

С отмяна на седем от скандалните заменки на общински терени започна първата редовна сесия на новия Общински съвет на Пловдив. Шест извънредни предложения бяха внесени от управляващото мнозинство, въпреки обещанията на председателя на новия Общински съвет генерал Йордан Кюмюрджиев, че няма да има предложения, писани на коляно.

За първите три часа от работата си съветниците отмениха пет от гласуваните на 4 октомври от стария Общински съвет заменки на 18 терена в центъра на града, с които бяха обезщетени собствениците на градинката зад Военна болница. Падна замяната на 52 декара в Коматево срещу 9 недвижими имота, както и замянката на Бонев, при която срещу два незавършени малки апартамента общинския съвет даде 4 апетитни терена в парк „Отдих и култура” край Гребната база.

Съветниците отмениха решението за Синята зона, както и стартиралата процедура за приватизация на общинската фирма „Сигма”.

Общинският съвет гласува четирима заместници на председателя на Общинския съвет генерал Йордан Кюмюрджиев. Това са Сузана Николова от ГЕРБ, Илко Илиев от ВМРО, Тодор Христев от "Атака" и Ангел Петров от Коалиция за Пловдив.