Откриха най-добрия човек в Пловдив
Откриха най-добрия човек в Пловдив / Деляна Михнева
Петко
52385
Петко
Радина
Светлана
  • Петко
  • Радина
  • Светлана

Над 100 пловдивчани преминаха през Пункта на добротата и благодариха на най-добрите хора в живота им. Акцията „В търсене на добрия човек" се организира от Националния алианс на хора с редки болести, Асоциацията на студентите медици и Националния алианс за работа с доброволци. Десетки истории за помощ, съпричастие и благодарност записаха пловдивчани в специални тетрадки. Допълнително се раздаваха грамоти, в които желаещите попълваха имената на хората, на които искат да покажат признателност.

Някои пловдивчани сами се спираха пред Пункта на добротата и споделяха историите си. Други категорично отказваха с думите, че не вярват в съществуването на добри хора. За реакциите на минувачите разказва 19-годишната доброволка Радина, която от сутринта събира добрите пожелания. /Чуйте от прикачения звуков файл/.

Има много добри хора в Пловдив, убеден е доброволецът Петко Иванов. Той вярва, че трябва един, който да подтикне останалите - когато един човек започне да прави добрини, другите започват да се „прилепят" към него и така доброто се увеличава.

/Чуйте от прикачения звуков файл/.

Добрината е „заразна", смята Светлана Атанасова от Национален алианс на хората с редки болести. По думите й минаващите хора зареждат атмосферата с положителна енергия като разказват своите добри истории. От това може да се получи една страхотна традиция, която да правим доста по-често, каза още Атанасова. /Чуйте от прикачения звуков файл/.

80-годишният отец Любен от църквата „Света Неделя" също сподели своята история за доброта и съпричастие. Той постави името на Ваклуш Толев на грамотата за благодарност към добрия човек. В навечерието на светлия празник Великден отец Любен си пожела здраве и твърдост, за да изживее трудностите, пред които е изправен в личен план.

Тези, които искат да разкажат своята история за доброта и съпричастие, могат все още да го направят. Мястото е площад „Стефан Стамболов" до фонтаните на Главната. А ако не успеете - просто намерете 2 минути, обадете се на тези, които обичате и им кажете едно „благодаря". Дори и понякога мъничко да ви е яд на тях.