700 метра кабел откраднаха край Просторно
700 метра кабел откраднаха край Просторно / netinfo

Неизвестни до момента злосторници откраднаха 60 м новоположен електрически кабел от градския парк на Пещера, съобщиха от пресцентъра на общината в града. В момента там тече ремонт на осветителната система с подмяна на лампи и проводници, един от които е бил откраднатият.

След посегателството са прекъснати и тръби на напоителната система за декоративната зеленина. Подаден е сигнал в полицията, а местната управа се надява на бърза и адекватна помощ от служителите на реда, тъй като това далеч не е първата подобна кражба.

Преди по-малко от месец без пейки остана новият стрийт-фитнес, направен по проект тази пролет. Две седмици преди кабела пък от същия парк са демонтирани крушките на един от стълбовете, като апашите са ги свалили от 3 м височина без затруднения. Неизброими са вандалски изтръгнатите фонтанки на чешми по улиците и в курорта Свети Константин. Една от тях, наричана Мечето, остана без мече.

Общината моли за помощ и гражданите, ставащи свидетели на такива безчинства. Обявен е телефон за сигнали – 0350/6-22-16, на който да се подават сигнали за нередности и нарушения.