Отбелязваме Европейска седмица на донорството

/ Дарик архив

Информационно-развлекателна кампания ще се проведе от 15.00 до 17.00 часа на Виенския павилион в Цар Симеоновата градина. Тя е по повод Европейска седмица на донорството (от 09 до 15 октомври 2017 г.) Тя се организира за пета поредна година от Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по трансплантации, съвместно с партньорски и пациентски организации.
 
Кампанията ще протече под надслов "Частица от теб може да бъде за някого целия свят!" с цел да се популяризират ползите от органното донорство за хората и обществото, да се отдаде почит към паметта на донорите и да се изрази благодарност към техните близки.
 
За изпълнението на събитието в Пловдив са ангажирани доброволците на Български младежки Червен кръст – Пловдив. Те ще направят няколко любопитни игри с въпроси, с които ще предизвикат минувачите, за да се информират те по посочения проблем.
 
Във връзка с Европейската седмица на донорство се планират събития и в градовете София, Варна, Плевен, Бургас, Сливен, Велико Търново, Русе и Пазарджик.