Честити първи учебен ден, България!
Честити първи учебен ден, България! / DarikNews.bg
Стефан Стоянов
94605
Стефан Стоянов
  • Стефан Стоянов
Още 15 пловдивски общински училища ще заработят от тази учебна година по съвременните образователни системи, по-известни като облачни технологии. Това съобщи в интервю за Дарик ресорният зам.-кмет Стефан Стоянов.
 
Само през миналата година пилотно в 8 училища в града бяха въведени двете световни платформи за онлайн образование на Google и Windows.
 
Нови и освежени пешеходни пътеки за 15 септември в Пловдив

Дигитализацията на учебния процес е важна част от пакета реформи, по които работи администрацията на града, като целта е до края на 2019-та година всички учебни заведения да се интегрират към облачните системи за образование, подчерта Стоянов.

Стефан Стоянов
netinfo

По думите му, това ще позволи на педагозите да използват редица съвременни инструменти в образователната система и постепенно да се премине към безхартиено обучение. Ще се осигури и реално интегриране на родителите към учебния процес. Всяко дете ще получи личен имейл, през който ще има достъп до база данни на училището, електронни уроци, презентации, домашни работи и т.н.

Обхватът на дуалното обучение в профилираните гимназии в града също ще бъде разширен с още 5 паралелки.
 
Всички училища на територията на Община Пловдив са в готовност за новата учебна година. 3400 първокласници ще прекрачат училищния праг за първи път, обхванати са всички ученици в смесените школа в ромските махали на града, допълни зам.-кметът.
 
Цялото интервю със Стефан Стоянов можете да чуете в звуковия файл.