/ Апелативен съд - Пловдив
Намерили в дома му почти половин килограм марихуана и кокаин
Апелативните магистрати в Пловдив оставиха в ареста пласьор на дрога от Равда, съобщиха от пресцентъра на съда. Мъжът живеел на квартира със свои приятели в града под тепетата.

Той бил арестуван на 20 ноември миналата година в квартирата му на ул. "Васил Левски" в Пловдив. Тогава полицията иззела от апартамента  486 грама марихуана, 4 грама кокаин и везни, а в ползвания от мъжа подземен паркинг е открито приспособление по пригаждането на автомобилна гума с джанта за пренос на наркотика.

По Скайп: Пловдивски съдии оставиха в ареста двама души

Днес младият мъж не се яви в съдебната зала, тъй като е подал предварително молба-декларация, с която е заявил, че ще бъде защитаван от упълномощения от него адвокат. Съдът обаче отхвърли жалбата му, с която иска да бъде освободен от ареста, като неоснователна и потвърди определението на окръжния съд в Пловдив пласьорът да остане зад решетките.

В Пловдивския окръжен съд с препоръка да се отложат делата за периода 16 – 27 март

Магистратите прецениха, че от събраните по делото доказателства и разпитите на свидетели, спрямо пласьора продължава да е налице обоснованото предположение, че е извършил престъплението, в което е обвинен. За него законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Изправят пред съда дъщерята на Цар Киро за внесения от Турция хероин

Според Апелативния съд, от количество наркотично вещество, открито в обитавания от обвиняемите апартамент - както марихуана, така и кокаин, както и от предишно дело отново за наркотици срещу непълнолетния тогава млад мъж, което е приключило в Несебърския районен съд с освобождаването му от наказателна отговорност и му е било наложено обществено порицание, може да се направи извода, че той не се е поправил.

Спипаха двама дилъри с 1 кг марихуана в Пловдив (СНИМКИ)


Освен това съдът счита, че няма опасност обвиняемият да се укрие, но има реална опасност да извърши друго престъпление. Определението на Апелативния съд е окончателно.