/ DarikNews
Пловдивският районен съд остави в ареста мъжа, който бе арестуван за кражбата на 400 000 лв. от автомобила на бизнесмен. Колата - лек автомобил Форд "Фокус", била спряна пред магазин в Пловдив, когато била извършена кражбата.

Обвиняемият беше докаран в съдебната зала с белезници днес. Той е обвинен в извършване на кражба на 400 000 лв. Текстът от Наказателния кодекс предвижда от три до петнадесет години затвор, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото.

Пловдивската прокуратура разследва кражба на 400 000 лв. от автомобил

В съда стана ясно, че кражбата е извършена на 3 февруари. Испанецът паркирал автомобила си - "Алфа Ромео", на същия паркинг, където била и колата на обрания бизнесмен. Атанас Благоев бил издебнат от крадеца, който задигнал парите, след като мъжът оставил колата си. 

В съда адвокатката на Цанов обясни, че той страда от диабет и трябва да се лекува в болница. По думите на защитничката няма достатъчно доказателства, че Испанеца има нещо общо с кражбата на парите. Тя настоя той да бъде освободен. Адвокатката каза още, че друг мъж е предоставил колата си на Цанов, за да дойде до Пловдив с нея заради интимна среща. 

Откраднаха 400 000 лв. от апартамент в Кърджали

В крайна сметка съдът остави в ареста 40-годишния Цанов с мотива, че от събраните до момента доказателства по делото, разпити на свидетели, записи от охранителни камери и разпознавания, може да се направи обосновано предположение, че той е съпричастен към деянията, в които е обвинен.

Съдебният състав отчете, че срещу Цанов в София има висящо дело, а полицейската справка показва 9 полицейски регистрации на мъжа. Според съдията при по-лека мярка съществува опасност задържаният да извърши престъпление, въпреки че няма риск да се укрие.

Определението на Районния съд може да се обжалва пред Окръжен съд-Пловдив. Ако това стане мярката ще се гледа на 18 февруари.