/ DarikNews.bg
Окръжният съд в града на тепетата остави в ареста тийнейджъра, стрелял с газов пистолет в главата на свой връстник в неделя вечерта в Пловдив.

Както вече Дарик ви съобщи, инцидентът стана в квартал "Кючук Париж" в района на училище "Стоян Михайловски“. Пострадалият тийнейджър е без опасност на живота. Скандалът между двете момчета е възникнал заради момиче. Двамата тийнейджъри са се разбрали предварително да се видят на мястото. Стрелецът е абитуриент от Руската гимназия в Пловдив. В хода на разследването са извършени претърсвания, изземвания и разпити на свидетели. Назначени бяха медицинска и балистична експертизи. Обвиняемият беше задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес магистратите прецениха, че няма реална опасност младежът да се укрие, но може да извърши престъпление в случай на взета по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“.


Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което абитуриентът е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.