Остава тежка обстановката в община Баните
Остава тежка обстановката в община Баните / netinfo
Остава тежка обстановката в смолянската община Баните. Все още непроходими са 5-6 села, днес машини ще пробиват пътя за селата Гълъбово и Сливка, където има двама работници без никаква връзка със света.
Вчера в общинския център бе възстановено електричеството, но в населените места все още са на тъмно. Екипи на горското в Славейно разчистват падналите множество дървета по пътя. Три роторни машини работят в направленията Давидково - Баните , Оряховец - Загражден и Момчиловци - Баните. В селата Рибен дол и Две тополи са закарани хранителни продукти и лекарства с рактрак. Ако има нужда, може да бъде транспортран и лекар, заяви зам.-областният управител на Смолян Зарко Маринов.
Екип на пожарната в Чепеларе с помощта на ЗИЛ 131 е извел трима души от хижа „Скалните мостове”. Те са стигнали до бедстващите хора, като са рязали паднали дървета с помощта на моторни триони. С високо проходима техника тримата са транспортиранси до гр. Чепеларе.
В община Неделино все още има две недостъпни села- Бурево и Гърнати, надеждите са днес да се стигне и до тях.
Цяла седмица без електричество е смолянското село Търън, където има много аварии.
Военни от 101-ви батальон в Смолян ще пробиват днес пътя за село Турян. Продължава работата на тежките машини и по направлението за Мугла.