/ netinfo
Администрацията на „Централен“ стартира подготовката за изграждане на два нови паркинга на територията на района: на ул. „Антон Тайнер“ и на бул. „6-ти Септември“. Двата паркинга ще осигурят на живущи и гости на града над 60 места за паркиране на леки автомобили.
 
Районният кмет Георги Стаменов планира и 10 места за туристически автобуси.
 
Район „Централен“ и „Котка и Мишка“ заедно помагат мечтата на деца да стане реалност

„Паркингът на бул. „6-ти септември“ е в близост до Стария град и центъра на Пловдив, които очакваме да бъдат активно посещавани през следващите две години. За целта на входа на паркинга ще има монтирана бариера и срещу такса шофьорите на туристически автобуси ще могат да оставят превозните средства на охраняем паркинг“, коментира Стаменов.
 
В района на „Капитан Райчо“, където след премахване на гаражите, зоната има спешна нужда от облагородяване, ще бъде изграден вторият паркинг за 16 автомобили за живущите в квартала.
 
„Предвиждаме подобряване облика и на околните пространства: зелени площи, осветление, тротоарна настилка, пейки за отдих.“, допълни инж. Тошо Пашов, зам.-кмет в „Централен“.
 
Георги Стаменов подкрепи благотворителните каузи по повод Баба Марта в Капана

Планира се до средата на годината двата паркинга да бъдат завършени.
 
Район „Централен“ има разработени над 40 проекта за облагородяване на междублоковото пространство след премахването на гаражи и временни постройки през 2017г. „През изминалите две години изградихме над 600 паркоместа за живущите в район „Централен“. През 2018 г. продължаваме с това начинание.“, казва  Стаменов и добави, че това е част от цялостната благоустройствена политика на районната администрацията.