Паркинг за над 100 коли и детска площадка изграждат в „Централен“
Паркинг за над 100 коли и детска площадка изграждат в „Централен“ / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Старт на изграждането на нов паркинг за близо 120 коли на ул. „Гео Милев“ в „Централен“ дадоха кметът на района Георги Стаменов и заместникът му инж. Тошо Пашов.
 
Строителните дейности ще протекат на два етапа, обясни Стаменов. Първият е зад блоковете на бул. „Мария Луиза“ с номера 32,34 и 36, а вторият – зад блока с номер 38.

Паркинг за над 100 коли и детска площадка изграждат в Централен
Искра Койчева, Дарик Пловдив

Общият капацитет на паркоместата ще е за над 120 автомобила, като първоначално ще бъдат изградени 67 от тях. Проектът за паркинга е на стойност 108 000 лева.
 
Като част от програмата за облагородяване на района се предвижда и изграждането на детска площадка в градинката между блоковете до новия паркинг, която ще бъде озеленена и със система за напояване. Ще бъдат поставени и 10 електрически стълба, допълни кметът на „Централен“.

Паркинг за над 100 коли и детска площадка изграждат в Централен
Искра Койчева, Дарик Пловдив

По думите му, към момента гаражните клетки в "Централен" са 600. Очакванията на администрацията са до 2019-а година всички те бъдат премахнати.

По време на ремонтните дейности жителите на района могат да паркират в "Синя зона" на бул. "Мария Луиза" срещу 5 лева на месец . За целта е нужно да подадат заявление в ОП "Паркиране и репатриране".