Опашки и матрьошки на изборите за руски президент в Синдикалния дом
Опашки и матрьошки на изборите за руски президент в Синдикалния дом / netinfo
300 руски граждани упражниха до 13 ч. вота си в президентските избори в секцията в Синдикалния дом в Пловдив, съобщи пред Дарик председателят й Андрей Сиделников. Опашката от чакащи да пуснат бюлетина не падна под 50 човека от отварянето на секцията в 10 часа до приключването на гласуването, което не можа да завърши в предварително определения час – 14 ч.

Част от хората пристигнаха от Хасково, Димитровград, Велинград, Сопот и Карлово. Повечето от тях с любопитство разглеждаха данните за декларираните доходи и имущество на четиримата кандидати за президент на Руската федераци – Андрей Богданов, Владимир Жириновски, Генадий Зюганов и фаворита Дмитрий Медведев.

Доволни сме от избирателната активност, каза председателят на секцията в Пловдив Андрей Сиделников. Според Светлана Керкелова, секретар на читалище “Захари Стоянов” в Пловдив, която отговаряше за техническото обслужване, високата активност се дължи на съвпадането на изборите за президент на Русия с трите почивни дни около националния празник на България. За нашите сънародници това е и начин да покажем, че по душа си оставаме руснаци, макар да гласуваме закичени с български мартеници, каза Галина Михайловна. Кметът на Цалапица също наблюдаваше изборния процес в секцията, където бе докарал за гласуването съпругата си, която е от Оренбург.

Предприемчиви търговци разпънаха във фоайето на Синдикалния дом сергии с руска литература, стотици дискове с руска класическа и съвременна музика, матрьошки и дори чай и бяло сладко, руско производство.