/ DarikNews.bg
Върховният касационен съд потвърди 17-годишната присъда за убийство на 23-годишния Цветан Ангелов от Столипиново, съобщиха от пресцентъра на Апелативния съд в Пловдив. Цветан уби баща си през юни 2017 година с 10 удара с нож по тялото му. 

Съдът е признал Ангелов за виновен в това, че умишлено е умъртвил биологичния си баща, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Убиецът от Столипиново ще посрещне Новата година на свобода (СНИМКИ)

Убийството беше извършено в нощта на 21 срещу 22 юни 2017 година в апартамент на ул. „Ландос“ в Пловдив. След като всички вкъщи заспали, Цветан влязъл в стаята на баща си, който спял и затиснал с ръка устата му, а след това започнал да му нанася удари с нож.

След това необезпокояван излязъл от стаята. Сестричката му Иванка обаче го видяла. Тя събудила майка си Минка и й казала, че младият мъж е ударил баща си с нож.

Когато Минка отишла в стаята на 55-годишния Наско, го намерила мъртъв в леглото му, целият в кръв. При огледа на тялото съдебните медици са открили 10 прободни рани по жертвата.

Убиецът от Столипиново, строителен бизнесмен и лихвар от Пловдив искат на свобода

Апелативният съд в Пловдив е постановил Цветан Ангелов  да изтърпи освен тази присъда и още една - от 4 месеца затвор заради предишно условно осъждане.

DarikNews.bg

Съдът е уважил и предявените граждански искове от другите две деца на починалия Наско Ангелов, в размер на по 10 000 лв. за всяко дете.

След решението на апелативните магистрати присъдата е била обжалвана пред Върховния касационен съд от служебния защитник на Цветан с мотива, че подсъдимият е невменяем и не носи наказателна отговорност.

Убийство в "Столипиново" след скандал

Върховният касационен съд е преценил, че правилно Апелативен съд се е позовал на заключението на комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, че подсъдимият е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Присъдата на апелативните магистрати е оставена в сила от Върховния касационен съд и вече е приведена в изпълнение.

Жена е в основата на убийството в Столипиново

Решението е окончателно.