Оцелелият нападател от Устина остава в критично състояние
Оцелелият нападател от Устина остава в критично състояние / Sofia Photo Agency

Критично остава състоянието на оцелелия нападател при вчерашното кърваво меле в пловдивското село Устина, съобщиха за Дарик от УМБАЛ „Св. Георги“.

Мъжът е настанен в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) на механична вентилация. Вчера му е извършена операция на корема, на мястото където бе прострелян, обясниха от здравното заведение.

Оттам уточниха, че вероятно няма да се наложи операция на главата, тъй като черепно-мозъчната травма не е толкова сериозна, но когато пострадалият се стабилизира, предстоят операции на двата му крака, които са сериозно счупени.

Двама фермери пребиха до смърт крадец и простреляха друг  в пловдивското село Устина в неделя срещу понеделник. Двамата крадци проникнали в стопанска ферма в близост до село Устина, където се намирали собственикът на фермата - мъж на 46 години и друг на 67 години. Те нападнали крадците, като при боя убили единия от тях, а другия бе настанен с опасност за живота в УМБАЛ „Св. Георги“. Там са настанени и двамата фермери, които също са пострадали тежко. Единият е настанен в Неврологията с черепно-мозъчна травма, а другият – в Хирургична клиника с контузия на главата, като няма опасност за живота и на двамата.