Кърваво меле в Устина: Фермери пребиха крадец до смърт и простреляха друг
Кърваво меле в Устина: Фермери пребиха крадец до смърт и простреляха друг / vesti.bg архив

Двама фермери пребиха до смърт крадец и простреляха друг  в пловдивското село Устина снощи, съобщават от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Двамата крадци проникнали в стопанска ферма в близост до село Устина, където се намирали собственикът на фермата - мъж на 46 години и друг на 67 години. Те нападнали крадците, като при боя убили единия от тях, а другия е настанен с опасност за живота в УМБАЛ „Св. Георги“.

От здравното заведение обясниха пред Дарик, че пострадалият е прострелян в корема, а след това и жестоко бит, като има много сериозни травми по лицето. Той е настанен във Втора хирургична клиника с пряка опасност за живота.

В Университетската болница са настанени и двамата фермери, които също са пострадали тежко. Единият е настанен в Неврологията с черепно-мозъчна травма, а другият – в Хирургична клиника с контузия на главата, като няма опасност за живота и на двамата.

Досъдебното производство, изготвено след инцидента, ке наблюдава от Окръжна прокуратура – Пловдив. По случая е започнало разследване, с оглед данни за умишлено убийство.

До момента е извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, установяват се лица с отношение по случая с оглед провеждане на разпити. Предстои да бъдат назначени съдебномедицински експертизи, биологични експертизи, експертизи на веществени доказателства.