Общината ще плаща огромен наем за зала “Строител
Общината ще плаща огромен наем за зала “Строител / netinfo
Общината ще плаща огромен месечен наем за ползването на спортната зала “Строител”. Това съобщи днес кметът Славчо Атанасов след проведена работна среща по проблема. Вече две съдебни инстанции са се произнесли, че спортното съоръжение не е на общината, а на “Метални конструкции”.

“Ние обжалваме пред Върховния касационен съд, но засега нямаме права върху залата. Аз като кмет прецених, че е по-добре да плащаме наем, отколкото от там да бъдат изхвърлени осемте волейболни и баскетболни отбора, както и детските тимове”, каза градоначалникът. Той е разпоредил на шефовете на отделите по финанси, право и общинска собственост да започнат незабавни преговори за наемането на залата.

По данни на общината собствениците искали от отборите 19 хиляди лева на месец, за да ги оставят в “Строител”. От управата обаче ще настояват за по-нисък наем, защото не проявявали интерес към магазините в залата, както и за подобряването на условията, включително и отопление през зимата. Очаква се точната цена на наема да стане ясна до края на днешния ден, каза кметът.