Обновиха гара Пионер на детското влакче (СНИМКИ)
Обновиха гара Пионер на детското влакче (СНИМКИ) / снимки: Димитър Владимиров, Дарик Радио Пловдив
Обновиха гарата на детското влакче (СНИМКИ)
81355
Обновиха гарата на детското влакче (СНИМКИ)
  • Обновиха гарата на детското влакче (СНИМКИ)

Изцяло обновена вече е гарата „Пионер“ на детската железница на Младежкия хълм. Ремонтът е за  близо 15 хиляди лева, съобщиха при откриването днес  зам.-кметът Петър Зехтински и районният кмет на „Централен“ Георги Титюков.

Обновиха гара "Пионер" на детското влакче (СНИМКИ)
netinfo

С общинските средства е изградена рампа до сградата за продажба на билети, поставена е тента, ремонтиран е покривът, подменена е дограмата и е направена хидроизолация. Ремонтът започна на 20 юли, извършен е от асеновградска фирма, и приключи няколко дни преди обявеният предварително срок. Сред първите пътници на детското влакче днес бяха деца, които живеят с родителите си в Америка и Германия.

Обновиха гара "Пионер" на детското влакче (СНИМКИ)
netinfo

Преди това върху стените на гарата имаше графити с рисунки на куче и котка.  Промяна в движението на малкото влакче няма да има и то ще прави по 6 курса дневно без понеделник и вторник. Преди време бе закупена и нова акумулаторна батерия за локомотива на влакчето, която се зарежда през нощта в тунела.

Обновиха гара "Пионер" на детското влакче (СНИМКИ)
netinfo

С други 15 хиляди лева, събрани от Седмицата на благотворителността, бе изградена голяма рампа за достъп от улицата при Стоматологичния факултет до алеята, която води към началната гара на железницата. Тази година по време на Седмицата на благотворителността между 14 и 20 септември отново ще се събират средства за Младежкия хълм. По думите на Титюков те ще бъдат за на детската площадка до началната гара на влакчето, където се предвижда да бъдат монтирани уреди за деца със специфични потребности.