Новият шеф на Общинска охрана : Бивш полицай и бивш негър няма
Новият шеф на Общинска охрана : Бивш полицай и бивш негър няма / Снимка: Виктор Кадири
Бившият заместник-началник на Второ РПУ в Пловдив Тодор Торлаков оглави фирма „Общинска охрана”, след като днес общинските съветници свалиха от директорския пост назначения само преди 3 месеца човек на ГЕРБ Златин Велев.

52-годишният бивш полицай бе предложен от лидера на АТАКА Тодор Христев и ще изпълнява длъжността временно, до провеждане на конкурс. Бивш полицай  и бивш негър няма, каза при представянето си Торлаков, който е работил и в охраната на БТК заедно с новоназначения зам.-кмет по сигурността Руси Панчев, също бивш офицер от МВР.

Предшественикът му Златин Велев стана известен с това, че при избора му не успя да посочи предмета на дейност на "Общинска охрана” и проблизителния брой на персонала, ангажиран във фирмата. Проявихме достатъчно толерантност като 3 месеца оставихме на директорския пост човек, който не знае в какво се състои работата му, коментира съветникът от БСП Тодор Кръстев. Групата на ГЕРБ не участва в гласуването с мотив, че е опорочено доброто по принцип предложение на левицата членовете на бордовете на общинските фирми да се избират с конкурс. Велев бе единственият сменен изпълнителен директор. Съветниците не освободиха от длъжнсот директорите на останалите четири фирми, които бяха избрани на 24-ти юли по предложение на старото управляващо мнозинство, в което участваше ГЕРБ. Решено бе за всички общински фирми да бъде обявен конкурс за членове на управителните тела, а до тогава ще останат сегашните директорски съвети.