Зареждат „бягащия пешеходец“ с нови батерии
Зареждат „бягащия пешеходец“ с нови батерии / netinfo
Нови акумулаторни батерии са поставени на светодиодната светлинна сигнализация тип „Бягащ пешеходец“ по бул. „Никола Вапцаров", съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

"Подмяната ще продължи на всички такива близо 100 конзоли на пешеходни пътеки по големите булеварди и в близост до детски градини и училища в града, изградени от дарител през есента на 2012 г. Светлинната сигнализация се осигурява с акумулаторни батерии, които се зареждат от соларни панели. Наши експерти провериха състоянието на всички устройства и започнахме обновление, което да гарантира по-голямата пътна безопасност“, заяви директорът на общинското предприятие Борислав Кръстев.

Той допълни, че всички пешеходни пътеки в Пловдив са обозначени със съответната хоризонтална и вертикална пътна маркировка, към „зебрите“ на места с интензивен трафик извън централната градска зона е изградено допълнително осветление, а за да се намали скоростта на автомобилите до законно установените максимум 50 км/ч в населените места, продължава и изграждането на повдигнати пешеходни пътеки.

До края на деня се предвижда да бъдат сменени батериите и на всички  „бягащи пешеходци“ по бул. „Шести септември“.